Μόνικα Νικολαΐδη


    Facebook Google Twitter

    Συνάντηση 6η & 7η

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ;

    Μια φορά κι ένα καιρό στα χρόνια που δεν υπήρχαν άνθρωποι ζούσαν τα γράμματα. Βασιλιάς των γραμμάτων ήταν το Ωμέγα. Το Ωμέγα είχε την δικιά του αλφαβήτα όμως δεν την έλεγαν αλφαβήτα αλλά Ωμέγαψήτα. Το Σίγμα και το Ταυ ήταν πλούσιοι. Τα Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Υ, Φ, Χ επαναστάτησαν. Μάζεψαν όπλα, αααααα, να, ξέχασα να σας πω πως τα όπλα τους έχουν και όνομα, να σας πω μερικά;

    Θα σας πω, ένα από αυτά είναι το βομβοχί. Κι έτσι που λέτε άρχισε πόλεμος ανάμεσα στο Σ, Τ, Ω, Ψ και στα υπόλοιπα γράμματα. Μπαμ, μπουμ, μπαμ, μπαμ ακούγονται παντού. "Ρίξτε με το βομβοχι" λέει το Ωμέγα που βέβαια γιατί είναι βασιλιάς δεν πολεμάει και μόνο διατάζει το Σ, Τ, Ψ να πολεμήσουν.

    Οι μέρες περνάνε και το Σ, Τ, Ψ, κουράζονται να πολεμάνε και όλα τα βράδια συζητάνε και λένε: Δεν είναι δίκαιο να πολεμάμε μόνο εμείς και όχι ο βασιλιάς. Λοιπόν μια Παρασκευή πρωί πηγαίνουν τα γράμματα Α, Β, Γ, Δ να πούνε στα γράμματα Σ, Τ, Ψ να έρθουν στην μεριά τους, εκείνα δέχτηκαν γιατί είχαν βαρεθεί να ακούνε τον βασιλιά. Κι έτσι ο βασιλιάς το Ωμέγα παραδόθηκε! Και για να τον τιμωρήσουν τον έκαναν τελευταίο γράμμα της Ωμέγαψήτα που πια δεν την έλεγαν έτσι, αλλά αλφαβήτα!!!!!!!!

    Leave a Reply