Θάνος Κατσάτος


    Facebook Google Twitter

    Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ


    Το τοπίο που φαντάστηκα είναι στη θάλασσα. Είμαι σε ένα πλοίο με τους φίλους μου. Ο αέρας σφυρίζει δυνατά. Η γαλήνια επιφάνεια της θάλασσας κυματίζει γλυκά πάνω στο πλοίο. Εγώ και οι φίλοι μου είμαστε κουπαστή και αγναντεύουμε το πέλαγος. Μετά από ώρες ταξιδιού φτάνουμε στον προορισμό μας. Το τοπίο που αντικρίζουμε είναι μαγευτικό. Τα σπίτια μικρά και με δυο παράθυρα χωρίς μπαλκόνια. Η σκεπή τους έχει ένα βαθούλωμα, πιθανόν για να μαζεύουν το νερό. Κάνουμε μια βόλτα. Το τοπίο είναι μαγευτικό τίποτα δεν του χαλάει την ηρεμία. Κάνουμε ένα περίπατο υπέροχο. Βλέπουμε στο δάσος που κατευθυνόμαστε δέντρα, ποτάμια που κυλούν με επικίνδυνη ορμή, σκιουράκια, αλεπούδες, μεγάλα βουνά και καταρράκτες. Μεγάλους και ψηλούς καταρράκτες. Σπηλιές ανεξερεύνητες και κυρίως φυτά. Κάποια στιγμή βλέπω το ρολόι μου. Ήταν μεσημέρι. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο ξενοδοχείο. Αντίο όμορφο τοπίο!

    ~


    Συνάντηση 6η & 7η

    ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΣ;

    Όλα άρχισαν μια ηλιόλουστη μέρα. Η πασχαλίτσα ήθελε να βάψει το σπίτι. Δεν είχε όμως πολλά χρήματα. Για αυτό πούλησε την πραμάτεια της. Βρήκε έτσι αρκετά χρήματα για να βάψει το σπίτι.

    Την επόμενη μέρα ήρθε ο μπογιατζής. Έβαφε και έβαφε για πολλές ώρες μέχρι που γλίστρησε και έριξε όλη την μπογιά! Το χειρότερο από όλα είναι ότι η μπογιά έπεσε πάνω της και ήταν και κατάμαυρη!

    Ευτυχώς ο Πασχαλίνος την έσωσε από την μπογιά και έτσι πετάχτηκαν μόνο μερικές πιτσιλιές. Τότε κάτι ακόμα τρομερό συνέβη. Το σπίτι βομβαρδίστηκε. Είχαν έρθει οι αράχνες για αραχνική επανάσταση. Κανείς δεν επέζησε εκτός από την Πασχαλίτσα και τον Πασχαλίνο, τον άνδρα της. Άθελα της, η Πασχαλίτσα ανακάλυψε ένα λαγούμι και κρύφτηκε μέσα. Έτσι μπήκε αναγκαστικά στο λαγούμι και εκείνος. Άγρια μάχη ξέσπασε όταν οι λιγοστοί άντρες Πασχαλίνοι έφεραν ενισχύσεις. Είχαν φέρει τα σκαθάρια που ήταν γειτονικά κράτη. Τελικά όρμησαν με νέα ορμή οι αράχνες. Έτρεχαν, έσφαζαν, σκότωναν, έκαιγαν και όλα αυτά κάνοντας ουρλιαχτά και αλαλαγμούς. Οι αράχνες νίκησαν αλλά έμειναν μόνο 20 από τους 10.000. Τρομερός αποδεκατισμός. Τότε δεν άντεξε ο Πασχαλίνος, βγήκε από την κρυψώνα του και πυροβολούσε με το καρυοφύλλι τις 20 αράχνες. Τι αιματοχυσία. Ο Πασχαλίνος πρόσεξε ότι είχε μαύρες βούλες. Κατάλαβε. Καθώς ήταν στριμωγμένοι εκεί στο λαγούμι οι πιτσιλιές της γυναίκας του κόλλησαν επάνω του. 

    Μετά από λίγο καιρό γέννησαν και παιδιά. Επειδή όμως ήταν οι τελευταίες πασχαλίτσες πήραν από τότε όλες οι πασχαλίτσες τις βούλες τους. Έτσι αναπτύχθηκε ο πασχαλιτσοβουλοπολιτισμός που ήταν σπουδαίος. Έτσι έφτασαν οι πασχαλίτσες με βούλες.

    ~

    Συνάντηση 8η



    ~

    Συνάντηση 9η













    Leave a Reply